ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Războiul pe cerul Siriei continuă, intrând în a doua săptămână, de când Rusia a început să bombardeze ISIS. În paralel cu rușii, și avioanele coaliției (SUA,Anglia și Franța) bombardează pozițiile islamiștilor.

Rusia și Marea Britanie au intrat într-un nou conflict după ce un tabloid britanic a scris că avioanele Tornado ale aviației Regatului Unit au fost echipate cu rachete având senzori de căldură pentru a se putea apăra în eventualitatea unor atacuri din partea aviației ruse.
 
Tabloidul Daily Star, citând surse anonime din ministerul britanic al Apărării, a bagat în gura unui oficial de la Londra următoarele fraze: ”Trebuie să îi protejăm pe piloții noștri, dar, în același timp, facem un pas care ne apropie mai mult de război. Ar fi suficient ca un singur avioon să fie doborât într-o confruntare aeriană și întreaga panoramă s-ar schimba”.
 
În vară, același tabloid, considerat rusofob ca și alte tabloide din Marea Britanie, susținea, tot pe surse, că un război cu Rusia este inevitabil.
 
Ministerul Apărării al Marii Britanii a negat dezvăluirile presei, însă Moscova l-a convocat pe atașatul militar britanic pentru explicații.

Occidentalii se tem ca Putin este interesat mai mult de distrugerea forțelor opozitiei care luptă împotriva lui Assad si mai puțin de Statul Islmic.

Miza acestor confruntari o reprezinta "ce va fi dupa” eliminarea terorismului din zona si reimpartirea puterii intre fortele din teren. Moscova mizeaza in continuare pe Bashar al Assad ca un garant al intereselor sale pe cand SUA, Marea Britanie si Franta doresc eliminarea acestuia din" jocul puterii"din  Siria.