În urma declarațiilor făcute de vicepreședintele olandez al Comisiei Europene, Frans Timmermans, prin care acesta a sugerat că afirmațiile  premierului ungar Viktor Orban legate de miliardarul George Soros sunt antisemite, Budapesta a cerut vineri demisia acestuia, potrivit AFP.

„Prim vicepresedintele Comisiei Europene ar trebui să demisioneze din funcție după ce i-a acuzat pe premier și Guvernul ungar de antisemitism”, a anunțat Ministerul ungar de Externe intr-un comunicat.

„Am introdus ziua memorială dedicată victimelor Holocaustului și am renovat sinagogi, atât în Ungaria, cât și în afara granițelor. Totodată, am stabilit că negarea Holocaustului este o infracțiune. Avem toleranță zero pentru antisemitism. Sistemul constituțional din Ungaria, plasat pe fundații noi, garantează siguranța evreilor maghiari, care sunt o parte integrantă a Ungariei. Comunitatea evreilor din Ungaria poate să conteze pe respectul, prietenia și protecția guvernului ungar", a spus Szijjarto, care spune că acuzațiile aduse Budapestei sunt
 „injuste si inacceptabile”.
 
Miercuri, premierul Viktor Orban afirma în Parlamentul European că omul de afaceri George Soros este „un speculator financiar american care atacă Ungaria și care a distrus viețile a milioane de europeni”. Totodată, Orban crede că Soros vrea să submineze Europa prin susținerea imigranților, catalogându-l drept "calul troian al terorismului”, notează Mediafax.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews