ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficiali iranieni se plâng că marile furtuni de nisip care pornesc dinspre Irak și Arabia Saudită și se răsfrâng pe coastele Iranului, afectând populația și economia acestui stat, sunt provocate și de debitul tot mai redus al marilor râuri Tigru și Eufrat.
 
Aceasta s-ar datora, consideră iranienii, inclusiv multitudinii de baraje, de diferite dimensiuni, pe care statul turc le-a ridicat în ultimii ani pe teritoriul său, în amontele acestor râuri. 

Ministrul iranian al energiei, dl. Hedayat Fahmi, a declarat că Turcia agravează situația, continuând să construiască baraje în cadrul unui amplu proiect de infrastructură energetică: Southeastern Anatolia Project, (”GAP”).

Iranul dorește o abordare regională în privința combaterii efectelor furtunilor de nisip. În luna martie a.c., Teheranul a înaintat o scrisoare Secretarului-general al ONU, Antonio Guterres, solicitând crearea unui grup de lucru regional în această privință.
.