ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump amenință că va impune tarife vamale, la mărfurile din UE, în valoare de 11 miliarde de dolari, pentru a compensa pierderile suportate de americani în urma subvenționării companiei Airbus de către europeni, informează RT.

La începutul acestei săptămâni, reprezentantul special al SUA pentru Comerț a  declarat că Washingtonul plătește tarife pentru o gamă largă de exporturi europene către SUA, inclusiv aeronave comerciale comerciale și piese de schimb, precum și vin, brânză și produse lactate.
 
Imediat a venit și anunțul liderului SUA:

„Organizația Mondială a Comerțului constată că subvențiile Uniunii Europene acordate companiei Airbus au afectat în mod negativ Statele Unite, care vor fixa tarifele la 11 miliarde de dolari din produsele UE! UE a profitat de avantajele Statelor Unite asupra comerțului de mulți ani. În curând se va opri!”, a scris liderul de la Casa Albă pe Twitter.

De 14 ani, Washington-ul și Bruxelles-ul se acuză reciproc de subvenționarea Boeing și, respectiv, Airbus.

Cazul Boeing-Airbus este cea mai lungă și cea mai complicată dispută examinată de OMC care urmărește să asigure condiții de competiție echitabilă în comerțul mondial.

Luna trecută, președintele Donald Trump a amenințat că va impune taxe pentru autoturismele importate din UE, dacă cele două părți nu pot ajunge la o înțelegere comercială.