Președintele Donald Trump amenință că va impune tarife vamale, la mărfurile din UE, în valoare de 11 miliarde de dolari, pentru a compensa pierderile suportate de americani în urma subvenționării companiei Airbus de către europeni, informează RT.

La începutul acestei săptămâni, reprezentantul special al SUA pentru Comerț a  declarat că Washingtonul plătește tarife pentru o gamă largă de exporturi europene către SUA, inclusiv aeronave comerciale comerciale și piese de schimb, precum și vin, brânză și produse lactate.
 
Imediat a venit și anunțul liderului SUA:

„Organizația Mondială a Comerțului constată că subvențiile Uniunii Europene acordate companiei Airbus au afectat în mod negativ Statele Unite, care vor fixa tarifele la 11 miliarde de dolari din produsele UE! UE a profitat de avantajele Statelor Unite asupra comerțului de mulți ani. În curând se va opri!”, a scris liderul de la Casa Albă pe Twitter.

De 14 ani, Washington-ul și Bruxelles-ul se acuză reciproc de subvenționarea Boeing și, respectiv, Airbus.

Cazul Boeing-Airbus este cea mai lungă și cea mai complicată dispută examinată de OMC care urmărește să asigure condiții de competiție echitabilă în comerțul mondial.

Luna trecută, președintele Donald Trump a amenințat că va impune taxe pentru autoturismele importate din UE, dacă cele două părți nu pot ajunge la o înțelegere comercială.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.