ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O știre difuzată săptămâna trecută de agențiile de presă occidentale anunța un adevărat masacru în Siria. Zeci de civili au fost uciși alți câțiva răniți într-un raid aerian asupra unei moschei dintr-o localitate din nordul Siriei, la vest de Alep, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. 

La 16 martie, două drone Reaper au lansat 4 rachete Hillfire și o bombă ghidată prin GPS asupra unei localităși de lângă Alep. Obiectivul lor: o reuniune a islamiștilor din Al Qaida. veniți din toată regiunea pentru a lua parte la o  Da’wa.  Doar că summit-ul lor a avut loc într-o clădire aflată lângă o moschee care în momentul respectiv era plină de credincioși care participau la rugăciune.
 
Ținta a fost greșită și bombele nu au atins întrunirea jihadiștilor Al Qaida, ci moscheea. Rezultatul, așa cum anunța Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un masacru.
 
Pentagonul a anunțat că va ancheta, după ce a difuzat imagini în care demonstra că moscheea a rămas, în mare parte, neatinsă.

Cine sunt ”Căștile Albe” din Siria și OSDO

Cine sunt însă cele două organizații care au anunțat măcelul făcut de bombele americane? Aceleași care de când a izbucnit conflictul din Siria sunt considerate cele mai credibile surse de către presa occidentală de propagandă plătită să demonizeze regimul președintelui Bashar al-Assad, sprijinind rebelii care luptă pentru dărâmarea acestuia. Toate informațiile, acuzațiile și imaginile oferite de aceste două entități sunt considerate credibile și aruncate pe piață de mass media din SUA și Europa.
Este vorba de „Căștile Albe” din Siria și de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. 
 
Despre „Căștile Albe” se știe că este o organizație care acționează în Siria și oferă asistență de urgență celor răniți în bombardamente sau prinși sub dărâmăturile clădirilor distruse. Originea acestei organizații vorbește de la sine.  A fost creată de serviciile secrete britanice, finanțată și antrenată de oamenii din MI6,  CIA și de unele regimuri din Golf. Are legături cu grupări afiliate rețelei Al Qaida, mulți dintre voluntari fiind racolați chiar din rândul acestor grupări. Manipulează mediatic, ajungând chiar să fie premiată la Hollywood cu un Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj documentar,  pentru că a prezentat o Sirie în care ISIS este doar o fantasmă, în care nu există picior de american, și dacă e vreunul, e un american bun, care dă ciocolată copiilor, iar singurii vinovați pentru  războiul sirian sunt Assad și Putin. Ei, pentru că numai ei bombardează Siria.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul la Londra, este principala sursă de „aprovizionare” cu știri despre Siria pentru presa din toată lumea.  Dacă nu ai informații de la OSDO nu exiști. Ei controlează tot, știu cine ce a bombardat, cine sunt victimele, cand se încalcă drepturile omului. Desigur, tot pentru a arăta lumii că Assad este principalul vinovat. OSDO este, de fapt, un om. Rami Abdul Rahman, fugit din Siria în urmă cu 15 ani și stabilit la Londra. În fapt, acest Observator este canalul principal al informațiilor elaborate tot de serviciile de secrete, CIA și MI6, menite să fie preluate de presa occidentală corporatistă și de  Al Jazeera pentru a prezenta situația din Siria așa cum trebuie. După manual.

Bombe bune, bombe rele

Se pune, așadar, o întrebare: dacă știrea privind masacrul american de la moschee nu este reală, de ce aceste două organizații a căror activitate propagandistică se desfășoară sub umbrela CIA au dat-o?
Dacă este reală, de ce abia acum se vorbește de victime nevinovate ale bombardamentelor americanilor în Siria?

SUA bombardează Siria de patru ani. Numai în ultimi doi ani, administrația Obama a lansat peste 10.000 asupra acestei țări și alte 50.000 asupra altor șapte state din Orientul Mijlociu. Fără să mai fie puse la socoteală sutele de mii de lovituri aeriene comandate de administrația Obama în „războaiele umanitare” ale mandatelor sale. Multe rămân neștiute.  Cu excepția cazurilor extreme, cum ar fi spitalul celor de la Medici Fără Frontiere, din Afganistan, ras de  bombardamentele NATO, în 2015.

Dar cum în Afganistan nu există un OSDO și cum bombele lansate de un președinte ca Obama, laureat al Nobelului pentru Pace, nu pot fi rele, victimele, câte vor fi fost ele, nu mai contează. Contează însă că, odată cu Trump președinte, bombele americane au început, brusc, să ucidă și oameni nevinovați, nu doar teroriști.

Strategia care deranjează CIA

Concluzia ar fi că două organizații, finanțate pe față de CIA și apropiate de grupări jihadiste, în plin război între Casa Albă și Agenția Centrală de Informații, au început să denunțe bombele ucigașe ale americanilor. Exact în momentul în care președintele Donald Trump a schimbat strategia din Siria, anunțând că rebelii anti Assad nu vor mai fi sprijiniți cu arme și declarând război total jihadiștilor Statului Islamic și Al Qaida.
Bref: se conturează un război intern în interiorul unui război, în care civilii ajunși victime devin doar un instrument de manipulare și propagandă, scrie blog.ilgiornale.it.