ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Republica Moldova asigură zilele acestea deplasarea pe teritoriul ei pentru circa 30.000 de tranzitări (tur-retur) ale evreilor hasidici care urmează să participe la un pelerinaj în orașul ucrainean Uman pentru a marca Anul Nou evreiesc la mormîntul unui important rabin din secolul al XVIII-lea, transmite Noi.md.

„În acest sens, instituțiile din domeniul securității naționale vor aplica măsuri speciale pentru a oferi un confort optim, climat liniștit și sigur tuturor cetățenilor. Astfel, va fi sporită activitatea în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, dar și în punctele de trecere a frontierei cu Ucraina în vederea fluidizării traficului de pasageri și excluderii riscurilor de securitate”, notează Noi.md.

Începînd cu 11 septembrie, pasagerii curselor aeriene au foist îndemnați să se prezinte cu rezervă de timp la Aeroportul Internațional Chișinău. Accesul în aerogară este strict pentru personalul aeroportuar și pasagerii cu bilet pentru cursele aeriene, mai scrie sursa citată.

Peste 15.000 de pelerini au traversat deja hotarul Republicii Moldova. Conform Guvernului, Ministerul de Interne asigură ordinea publică, în contextul tranzitului Republicii Moldova de către cetățenii Israelului, informează și secția basarabeană a site-ului Știripesurse, cu md în coadă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, organizarea călătoriei este desfășurată de către autoritățile din Israel și asociațiile societății civile de acolo. Iar forțele de ordine din Moldova sunt preocupate de ordinea pe drumurile naționale și securitatea publică, transmite realitatea.md.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews