ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi piloți americani au fost răniți după ce militarii chinezi i-au orbit cu sisteme laser, când aterizau la baza militară din Djibouti, anunță Pentagonul.

Piloții unui avion cargo C-130 au suferit leziuni minore ale ochilor, după ce au fost orbiți nu un sistem laser militar manevrat cel mai probabil de chinezi.

În ultimele săptămâni, mai multe incidente similare au avut loc în regiunea care găzduiește o bază militară americană și una chineză. Pentagonul a înaintat deja Beijingului o plângere oficială.

Baza militară americană este situată lângă aeroportul internațional din Djibouti, este singura facilitate a SUA din Africa și este folosită pentru operațiunile antiteroriste din Africa de Est și Yemen. În jur de 4.000 de militari americani se află acolo. 

China, aflată în plină expansiune militară, și-a inaugurat anul trecut propria bază, la mică distanță de cea a SUA. 

Folosirea sistemelor laser pentru orbirea piloților este o tactică folosită încă din timpul Războiului Rece de către URSS.