ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Există voci care spun că acela ar fi fost momentul în care Donald Trump a decis să candideze la alegerile prezidențiale din 2016. Episodul a avut loc în 2011, în timpul dineului corespondenților de la Casa Albă, eveniment  consacrat deja, organizat de administrațiile de la Washington.


Au trecut cinci ani, dar mulți comentatori politici de peste Ocean încă își amintesc de acel moment: umilirea publică a miliardarului american Donald Trump de către președintele Barack Obama, aflat atunci la finele primului mandat. Scena a făcut înconjurul lumii la emisiunile de știri și a fost inclusă într-un documentar despre primii patru ani ai lui Obama la Casa Albă- 
În mai 2011,în timpul dineului corespondenților la Casa Albă, eveniment la care a fost invitat și miliardarul american, Obama l-a luat peste picior, în râsetele tuturor, pe cel care îl acuza că nu ar fi născut în SUA. Forțat de Trump, în zilele de dinaintea cinei de la Casa Albă, să arate certificatul de naștere, pentru a dovedi că e un american get-beget, Obama a decis să-l umilească în fața tuturor ziariștilor. Obama nu s-a putut împăca nicio secundă cu faptul că, în timpul campaniei din 2008, Donald Trump l-a pus la zid, susținând că nu este american pentru că, de fapt, ar fi născut în Kenya. Și, prin urmare, nu ar fi avut dreptul de a candida la șefia SUA.

După ce le-a pus invitaților la cina de la Casa Albă o secvență din filmul de desene animate "Regele Leu", cu nașterea puiului de leu Simba, despre care a spus că este "un certificat de naștere-video", pe care nici măcar el nu l-a văzut până atunci, președintele Obama i s-a adresat lui Trump, aflat în sală:"Acum vă puteți dedica unor probleme mai importante, precum eșecul misiunii pe Lună sau ce s-a întâmplat, de fapt, la Roswell sau unde se află Biggie si Tupac". comentariul ironic al lui Obama a stârnit amuzamentul și aplauzele jurnaliștilor. 

Donald Trump nu a schițat niciun gest, dar cei care se aflau în preajma sa declarau ulterior că "părea furios".
 
Salva de ironii nu l-a cruțat pe Trump nici la dineul din această primăvară. Și pentru că de această dată Donald Trump a refuzat invitația, Obama a făcut următorul comentariu: "E surprinzător. Ai o sală ticsită de reporteri, celebrități și camere de televiziune și tu, Trump, refuzi invitația. E dineul ăsta prea frivol pentru Donald? Ce avea mai bun de făcut decât sa vină aici? S-o insulte pe Angela Merkel pe Twitter? Ce-o fi făcând? Chiar boșii partidului Republican spun că Donald n-are deloc experiență în politica externă. Dar, să fim coreți: și-a petrecut ani de zile întâlnind lideri din toata lumea: pe Miss Suedia, pe Miss Argentina, pe Miss Azerbaidjan."
 
După cinci ani, magnatul american și-a luat revanșa, umilindu-i la urne pe Hillary Clinton și susținătorul său înfocat, Barack Obama, și adjudecându-și fără drept de apel fotoliul de la Casa Albă pentru următorii patru ani.