ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


BBC și-a exprimat consternarea în ceea ce privește presupusa spionare de către serviciul german asupra jurnaliștilor străini, inclusiv din cei care lucrează pentru BBC.

Der Spiegel a scris despre faptul că
serviciul de informații externe din Germania BND a spionat e-mail-uri media, faxuri și apeluri telefonice, inclusiv mai mult de 50 de numere de telefon ale unor jurnaliști BBC care activează în Londra și Afganistan, scrie BBC.

Supravegherea, care a început în 1999, s-a extins, fiind de asemenea monitorizat un număr de telefon al ziarului american New York Times din Afganistan, precum și telefoane mobile ale filialelor agenției de presă britanice Reuters din Afganistan, Pakistan și Nigeria, mai scrie săptămânalul german.

„Suntem dezamăgiți să auzim aceste afirmații", a declarat un purtător de cuvânt al BBC.

„Misiunea BBC este de a aduce știri și informații exacte oamenilor din întreaga lume, iar jurnaliștii noștri ar trebui să poată să funcționeze în mod liber și în condiții de siguranță, cu protecție completă pentru sursele lor. Facem apel la toate guvernele să respecte funcționarea presei libere."

BBC a cerut un punct de vedere din partea BND despre acuzațiile care li se aduc, însă până acum nu a primit niciun răspuns.

Edward Snowden a relevat dimensiunea globală a supravegherii de către Agenția Națională de Securitate (NSA), care, a spus el, a fost asistată de BND și Marea Britanie prin agenția de spionaj GCHQ.