Ministerul de Externe al Rusiei a anunțat, luni seară, după uciderea ambasadorului rus în Turcia că este vorba de un act terorist.

Ambasadorul Andrei Karlov a decedat, după ce a fost împușcat de un presupus militant jihadist, care a reușit să intre la expoziția de fotografie cu o legitimație de polițist, transmite Reuters.

„Considerăm că acesta este un atac terorist", a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului de Externe, Maria Zakharova.

Expoziția era organizată chiar de angajații ambasadei ruse în incinta unui centru cultural din Ankara. Se pare că prezența ambasadorului la expoziție a fost anunțată în urmă cu o săptămână, iar autoritățile suspectează că atacul armat este unul premeditat.

Ambasadorul Andrei Karlov nu era însoțit de un bodyguard la asemenea evenimente publice.

Martorii prezenți la expoziție susțin că atacatorul a tras inițial un foc în aer, iar apoi l-a împușcat în spate pe ambasador.

Suspectul a mai tras un foc de armă în ambasadorul rus, după ce invitații au început să fugă din galeria de artă din Ankara.

Se pare că atacatorul a strigat „nu voi pleca de aici viu, așa că nu vă apropiați de mine".

Primarul Ankarei a precizat că scopul atacului armat este de a distruge relațiile bilaterale dintre Rusia și Turcia.

De asemenea, măsuri de securitate suplimentare au fost luate în jurul Ambasadei Rusiei de la Ankara.

Atacul are loc cu o zi înainte de plecarea ministrului turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, spre Moscova pentru a purta discuții cu omologii ruși și iranieni cu privire la criza din Siria.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.