ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Capacitatea Statelor Unite de a se apăra în fața noilor amenințări venite dinspre Phenian este „incontestabilă”, a anunțat Departamentul de Stat al SUA, în contextul în care Coreea de Nord a avertizat că va efectua un nou test nuclear în Oceanul Pacific, relatează site-ul agenției Yonhap.

„Este foarte clar că Statele Unite au capacitatea incontestabilă de a se apăra și de a-și apăra aliații. Prin intermediul cuvintelor și al acțiunilor, Coreea de Nord amenință și subminează pacea și securitatea internațională”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.

Reacția Departamentului american de Stat vine la câteva ore după ce un oficial nord-coreean a declarat că regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, intenționează să efectueze un test nuclear în atmosferă, deasupra Oceanului Pacific.

Până acum, Coreea de Nord a efectuat doar teste nucleare subterane, iar serviciile secrete occidentale nu cred că regimul Kim Jong-Un are tehnologia necesară pentru fabricarea de ogive atomice care să poată fi transportate cu rachete.

Un test deasupra Oceanului Pacific ar presupune lansarea unei bombe nucleare cu o rachetă. Testul ar avea efecte grave, riscând să omoare civili și să răspândească particule radioactive în atmosferă. Statele Unite ar putea interveni militar pentru a opri un astfel de test.

De cealaltă parte, Jim Mattis, secretarul american al Apărării, a declarat că toată comunitatea internațională urmărește o rezolvare pașnică a crizei din Peninsula Coreea.

„Multă lume speră că eforturile diplomatice vor funcționa, că sancțiunile vor determina Phenianul să-și schimbe cursul. Avem opțiuni militare de apărare dacă suntem atacați? Bineînțeles. Dar toată lumea este în căutarea unei soluții diplomatice. Nimeni nu se grăbește să meargă la război”, a declarat Mattis.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews