ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Caricatura de pe prima pagină a ediției speciale a săptămânalului francez de satiră Charlie Hebdo, care prezintă un Dumnezeu pătat de sânge și cu un Kalașnikov pe spate, este criticată de Osservatore Romano, un ziar italian ce apare sub egida Vaticanului.

Într-un comentariu al cotidianului Osservatore Romano, se spune că acest gen de abordare a religiei "nu este nou" și că personalitățile religioase au condamnat violențele comise în numele lui Dumnezeu.

"În spatele steagului înșelător al laicității fără compromis, revista uită încă o dată că liderii religioși din toate credințele repetă fără incetare respingerea violenței în numele religiei - să-L folosești pe Dumnezeu ca să justifici ura este cu adevărat o blasfemie, asa cum a spus Papa Francisc în mai multe rânduri", se arata în text.

O ediție specială a Charlie Hebdo, publicată într-un tiraj de un milion de exemplare, a fost lansată, miercuri, la un an de la atacul terorist care a decimat echipa redacțională a publicației franceze.

Pe coperta acestui număr special apare un desen cu un Dumnezeu pătat de sânge și cu o mitralieră Kalașnikov pe spate. Alături de această imagine alb-negru, în care doar sângele este prezentat în culoarea roșu, este scris textul "Un an après, l'assassin court toujours" (După un an, asasinul încă fuge, n.r.).