ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lderul social-democraților germani Martin Schulz vrea ca până în anul 2025 Uniunea Europeană să devină un fel de Statele Unite ale Europei.

Schulz a pledat pentru o evoluție a Uniunii Europene către un model pronunțat federalist — cu acțiuni unitare în domenii ca securitatea internă și externă, politicile fiscale și monetare sau politica privind migrația — care să conducă până în anul 2025 la crearea Statelor Unite ale Europei pe baza unei constituții europene, iar statele care nu acceptă o asemenea constituție să fie excluse automat din UE.

Deputatul Daniel Gheorghe, PNL, este de părere că această propunere este inacceptabilă.

„Socialistul german Martin Schulz, mai cunoscut la noi pentru abandonul școlar din adolescență, cere sus și tare înființarea "Statelor Unite ale Europei" în scurt timp. Pentru mine și pentru cei care cred că ideea națională este mai presus de dispute politice și lupte mărunte, o astfel de propunere este inacceptabilă și are legătură mai curând cu internaționalismul revoluționar decât cu realitățile economice și sociale din Europa de azi. Cred că este o datorie a întregii societăți românești să respingă utopia eurofederalista!”, a scris Daniel Gheorhe pe Facebook.