ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus Vladimir Putin a avut prima reacție după referendumul prin care britanicii au hotărât să părăsească Uniunea Europeană, arată rt.com.

"Cred că este de înțeles de ce s-a întâmplat acest lucru. În primul rând, nimeni nu vrea să subvenționeze economiile mai sărace, să susțină alte state, să susțină națiuni întregi. Aparent, poporul britanic nu este mulțumit de modul în care sunt rezolvate problemele în sfera securității, aceste probleme au devenit mai acute în ultima perioadă, o dată cu procesele de migrație", a afirmat Putin despre Brexit, la summitul Organizației pentru Cooperare de la Shanghai.
 
Liderul de la Kremlin a comentat acuzațiile potrivit cărora Rusia s-a amestecat în acest proces: "Afirmațiile lui David Cameron înainte de acest referendum, privind poziția Rusiei, nu au nici o bază reală. Cred că acest lucru nu este altceva decât o încercare eronată de a influența opinia publică. După cum vedem, nu a avut nici măcar rezultatul dorit (...) Nu ne-am amestecat în nici un fel și nu intenționăm să ne amestecăm", a spus Putin. 

"Pentru Marea Britanie, Europa și Rusia, acest referendum va avea cu siguranță consecințe. Vor fi și pozitive, și negative", a adăugat Vladimir Putin, potrivit b1.ro.