ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vladimir Putin nu este deloc impresionat de decizia liderilor europeni de a extinde sancțiunile economice la adresa Moscovei cu încă șase luni.

Președintele Rusiei a ținut să precizeze că ar fi în interesul statelor europene să coopereze cu Rusia. Liderul de la Kremlin le transmite liderilor europeni că nu ar trebui să execute ordinele primite de peste ocean, ci să se implice direct în luarea unor decizii în privința tutuoro problemelor importante cu care se confruntă Europa.

”Mi se pare că interesul statelor europene - poate că greșesc și atunci ar trebui să mi se spună - este unirea eforturilor cu Rusia în economie, politică, în lupta contra terorismului, în lupta pentru rezolvarea problemelor de mediu și în lupta contra crimei organizate. Și noi suntem gata pentru acest lucru. Nu ne așteptăm ca partenerii noștri europeni să respingă traseul lor euro-atlantic, dar cred că lucrul potrivit pentru ei e să participe la procesul decizional și nu doar să salute de fiecare dată când primesc ordine de la cineva de pe partea cealaltă a Oceanului”, a declarat Vladimir Putin la televiziunea națională.

Cele 28 de state membre ale Uniunii Europene și-au dat vineri acordul pentru prelungirea cu încă șase luni a sancțiunilor economice impuse Rusiei anul trecut ca urmare a acțiunilor destabilizatoare ale acesteia împotriva Ucrainei.

Sancțiunile care sunt în prezent în vigoare prevăd mai ales interdicții de viză și înghețarea conturilor unor responsabili ruși sau ucraineni proruși, precum și măsuri împotriva unor companii ruse din sectoarele militar, petrolier și bancar.