ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump și-a anunțat marți intenția de a-l nominaliza pe Adrian Zuckerman în postul de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, care anunțase pe 11 declara luna trecută că Hans Klemm, va fi înlocuit de o persoană care cunoaște limba română, a avut o primă reacție după nominalizarea lui Zuckermana. Meleșcanu a spus și cât crede că va dura până ce Hans Klemm își va preda mandatul. 

„Sigur că totul va depinde de procedura de rămas bun pe care o va face domnul Klemm. Predarea unui mandat e o chestiune importantă. Probabil vorbim de o lună, maximum două, pentru încheierea misiunii domnului Klemm, pentru a-și lua la revedere de la toate autoritățile române. Eu zic că în aproximativ o lună sau două, domnul Zuckerman va veni la post”, a spus Meleșcanu. 
 
Șeful diplomației române s-a arătat încântat de nominalizare, apreciind că reprezintă un avantaj atât pentru România, cât și pentru Statele Unite. 

„Este un ambasador numit politic, însă, în mod evident, are o legătură cu România și sunt convins că în timpul mandatului dânsului, parteneriatul dintre SUA și România va cunoaște o evoluție pozitivă mereu”, a adăugat Meleșcanu. 
 
Conform procedurii, Zuckerman ar urma să fie audiat în Comisia pentru Relații Externe a Senatului SUA, iar dacă nominalizarea sa este aprobată, va fi supusă votului plenului Senatului.