Hristo Stoichkov, fostul jucător al lui FC Barcelona, va fi privat de titlul său de consul onorific în Spania din cauza susținerii sale afișate pentru independența Cataloniei, a anunțat marți Ministerul Afacerilor Externe din Bulgaria.

”Am lansat o procedură pentru a-i retrage lui Hristo Stoichkov atribuțiile de consul onorific în Spania, cu sediul la Barcelona”, a precizat sursa citată.

„Îndeplinirea misiunii sale de consul onorific este compromisă în viitor deoarece ultimele sale luări de poziție au făcut dificilă comunicarea cu autoritățile spaniole oficiale”, a explicat ministerul bulgar într-un comunicat.

Autor a 162 de goluri cu Barca între 1990 și 1998 și rămas foarte atașat de Catalonia, Hristo Stoichkov și-a exprimat în mai multe rânduri susținerea pentru independența regiunii, unde spune că vrea să continue să trăiască.

„Puțin îmi pasă de Spania, ceea ce mă interesează sunt oamenii din Catalonia”, a declarat el săptămâna trecută la televiziunea publică bulgară.

De cinci ori câștigător al Campionatului Spaniei cu Barca, Stoichkov (51 ani) a câștigat și Cupa Campionilor Europeni (actuala Ligă a Campionilor) cu clubul catalan în 1992.

Numit consul onorific în 2011, fostul fotbalist trăiește astăzi în principal în Statele Unite, a precizat ministerul.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews