ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hristo Stoichkov, fostul jucător al lui FC Barcelona, va fi privat de titlul său de consul onorific în Spania din cauza susținerii sale afișate pentru independența Cataloniei, a anunțat marți Ministerul Afacerilor Externe din Bulgaria.

”Am lansat o procedură pentru a-i retrage lui Hristo Stoichkov atribuțiile de consul onorific în Spania, cu sediul la Barcelona”, a precizat sursa citată.

„Îndeplinirea misiunii sale de consul onorific este compromisă în viitor deoarece ultimele sale luări de poziție au făcut dificilă comunicarea cu autoritățile spaniole oficiale”, a explicat ministerul bulgar într-un comunicat.

Autor a 162 de goluri cu Barca între 1990 și 1998 și rămas foarte atașat de Catalonia, Hristo Stoichkov și-a exprimat în mai multe rânduri susținerea pentru independența regiunii, unde spune că vrea să continue să trăiască.

„Puțin îmi pasă de Spania, ceea ce mă interesează sunt oamenii din Catalonia”, a declarat el săptămâna trecută la televiziunea publică bulgară.

De cinci ori câștigător al Campionatului Spaniei cu Barca, Stoichkov (51 ani) a câștigat și Cupa Campionilor Europeni (actuala Ligă a Campionilor) cu clubul catalan în 1992.

Numit consul onorific în 2011, fostul fotbalist trăiește astăzi în principal în Statele Unite, a precizat ministerul.