ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rebeli sirieni formaţi militar de către Statele Unite au predat o parte a echipamentului şi muniţiei lor Frontului al-Nusra, aripa siriană a organizaţiei Al-Qaida, a recunoscut Comandamentul Forţelor Americane în Orientul Mijlociu (CENTCOM), relatează AFP în pagina electronică.

Rebelii au anunţat armata americană că au predat "şase camionete şi o parte a muniţiei lor unui intermediar suspectat că face parte din Frontul al-Nusra, adică aproape un sfert din echipamentul lor", aparent "în schimbul permiterii trecerii", a anunţat Centcom, potrivit Mediafax.

În cazul în care va fi confirmat, acest comportament "este foarte îngrijorător şi constituie o încălcare a regulilor" programului de formare a Noilor Forţe Siriene (NSF, New Syrian Forces), a anunţat colonelul Patrick Ryder, un purtător de cuvânt al Centrcom.

Potrivit unui oficial american, contactat de AFP, nu a avut loc o dezertare a combatanţilor către Frontul al-Nusra. Dar "nu ştim decât ceea ce ne spun ei", a adăugat el. Acest episod marchează o nouă lovitură la adresa credibilităţii acestui program, lansat de către Statele Unite la începutul anului.