ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei, a respins vehement avertismentele omologului său din SUA, Donald Trump, privind votul din Adunarea Generală ONU pe tema statutului Ierusalimului, liderul turc afirmând că „voința liberă și democratică" nu poate fi cumpărată cu dolari.

„Ce face liderul Americii? Proferează amenințări. Domnule Trump, nu puteți cumpăra cu dolarii dumneavoastră voința liberă și democratică a Turciei", a declarat Recep Tayyip Erdogan, citat de agenția Anadolu.

„Unele țări numesc Statele Unite «leagăn al democrației». Acest leagăn al democrației vrea să cumpere voința liberă a țărilor cu dolari. Când vedem astfel de lucruri, ne întrebăm ce democrație este aceasta", a adăugat Erdogan.

Donald Trump, președintele Statelor Unite, a amenințat miercuri că va dispune reducerea asistenței financiare în cazul statelor care vor vota în Adunarea Generală ONU împotriva inițiativei sale de recunoaștere a orașului Ierusalim drept capitală a Israelului. 

Aceste țări „iau sute de milioane de dolari, chiar miliarde, și apoi votează împotriva noastră. Ei bine, vom urmări aceste voturi. Să voteze împotriva noastră! Vom economisi mult. Nu ne pasă", a declarat Donald Trump miercuri după-amiază.