ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele turc Recep Tayyip Erdogan va efectua o vizită la Sankt Petersburg pe 9 august, a anunțat marți vicepremierul turc Mehmet Simsek, la câteva zile după ce Kremlinul anunța la rândul său o întâlnire la începutul lui august între președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc, relatează AFP.

 "Dragul nostru președinte a confirmat că pe 9 (august) se va afla la Sankt Petersburg", a declarat Simsek, citat de agenția oficială rusă Tass, într--o întâlnire cu vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici.

Ankara face acest anunț după ce Kremlinul a confirmat săptămâna trecută că Putin și Erdogan au convenit "să se întâlnească în primele zece zile ale lunii august" în Rusia.

Această întâlnire va fi prima între cei doi lideri după criza declanșată între cele două țări, în noiembrie, de doborârea unui bombardier rus de către aviația turcă la frontiera turco-siriană. Moscova a impus atunci sancțiuni economice Ankarei.

După luni de invective între cei doi lideri, relațiile ruso-turce s-au liniștit la începutul lui iulie, când Erdogan i-a trimis lui Putin o scrisoare, primită de Moscova drept o scrisoare de scuze.

După tentativa de lovitură de stat din Turcia, Putin a discutat la telefon cu Erdogan, căruia i-a transmis că dorește o revenire rapidă la stabilitate în țară și căruia i-a cerut totodată să asigure securitatea turiștilor ruși din Turcia.