Președintele turc Recep Tayyip Erdogan va efectua o vizită la Sankt Petersburg pe 9 august, a anunțat marți vicepremierul turc Mehmet Simsek, la câteva zile după ce Kremlinul anunța la rândul său o întâlnire la începutul lui august între președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc, relatează AFP.

 "Dragul nostru președinte a confirmat că pe 9 (august) se va afla la Sankt Petersburg", a declarat Simsek, citat de agenția oficială rusă Tass, într--o întâlnire cu vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici.

Ankara face acest anunț după ce Kremlinul a confirmat săptămâna trecută că Putin și Erdogan au convenit "să se întâlnească în primele zece zile ale lunii august" în Rusia.

Această întâlnire va fi prima între cei doi lideri după criza declanșată între cele două țări, în noiembrie, de doborârea unui bombardier rus de către aviația turcă la frontiera turco-siriană. Moscova a impus atunci sancțiuni economice Ankarei.

După luni de invective între cei doi lideri, relațiile ruso-turce s-au liniștit la începutul lui iulie, când Erdogan i-a trimis lui Putin o scrisoare, primită de Moscova drept o scrisoare de scuze.

După tentativa de lovitură de stat din Turcia, Putin a discutat la telefon cu Erdogan, căruia i-a transmis că dorește o revenire rapidă la stabilitate în țară și căruia i-a cerut totodată să asigure securitatea turiștilor ruși din Turcia.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews