O judecătoare federală americană a respins luni un recurs al administrației Trump, care ar fi amânat data deschiderii forțelor armate pentru recruții transsexuali, instanța menținând astfel termenul prevăzut, 1 ianuarie, transmite AFP.

Această decizie reprezintă o lovitură pentru președintele american, care scrisese pe Twitter în iulie că persoanele transsexuale nu vor putea servi „în nicio capacitate” în armata americană, scrie Agerpres.

Două tribunale federale au blocat temporar această interdicție decretată de președintele american, iar Pentagonul ar urma să înceapă să accepte recruți transsexuali, în conformitate cu decizia adoptată anul trecut de administrația lui Barack Obama.

În recursul său depus miercuri seara, Departamentul Justiției cerea ca obligația Pentagonului de a accepta recruți transsexuali să fie amânată. 

Conform Departamentului american al Apărării, există între 2.500 și 7.000 de persoane transgender din cei 1,3 milioane de militari în activitate.
 
Organizația de apărare a drepturilor Human Rights Campaign estimează că cifra este mai apropiată de 15.000.

Aceștia sunt militari care și-au declarat orientarea după integrarea lor în armată, precum Chelsea Manning, informatoarea Wikileaks.

Pentagonul ”își continuă pregătirile pentru recrutarea persoanelor transsexuale în cadrul armatei începând cu 1 ianuarie”, a comentat un purtător de cuvânt al ministerului, David Eastburn.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.