O școală din Suedia a introdus un sistem de recunoaștere facială a fiecărui elev, respectiv un catalog electronic aflat în faza experimentală, anunță TVR.
 
Astfel, când elevii intră în clasă, senzorii aparatului se declanșează, iar sistemul știe numele celui care participă la curs.
 
Potrivit sursei citate, „la început au fost câteva voci, mai ales printre părinți, care au contestat experimentul ce a avut loc în toamnă, dar până la urmă au cedat”.
 
„Cred că, pe viitor, aceasta ar fi soluția, dar mai întâi trebuie să evaluăm rezultatele acestui experiment”, a spus Jorgen Malm, directorul școlii.
Totuși, precizează sursa citată, "acest tip de monitorizare este o chestiune delicată, de exemplu în China existând nenumărate exemple despre cum aceste sisteme biometrice sunt folosite pentru a controla comportamentul populației”.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews