ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O școală din Suedia a introdus un sistem de recunoaștere facială a fiecărui elev, respectiv un catalog electronic aflat în faza experimentală, anunță TVR.
 
Astfel, când elevii intră în clasă, senzorii aparatului se declanșează, iar sistemul știe numele celui care participă la curs.
 
Potrivit sursei citate, „la început au fost câteva voci, mai ales printre părinți, care au contestat experimentul ce a avut loc în toamnă, dar până la urmă au cedat”.
 
„Cred că, pe viitor, aceasta ar fi soluția, dar mai întâi trebuie să evaluăm rezultatele acestui experiment”, a spus Jorgen Malm, directorul școlii.
Totuși, precizează sursa citată, "acest tip de monitorizare este o chestiune delicată, de exemplu în China existând nenumărate exemple despre cum aceste sisteme biometrice sunt folosite pentru a controla comportamentul populației”.