Un referendum cu privire la avort urmează să fie organizat pe 25 mai, a anunțat miercuri Guvernul irlandez condus de Leo Varadkar, un homosexual.

Avorturi sunt autorizate, în prezent, însă doar în cazul în care viața mamei este în pericol.

Pe 25 mai, irlandezii sunt chemați la urne să spună dacă vor să abroge al 8-lea amendament al Constituției.

Acest amendament a fost adoptat în 1983 și înscrie în legea fundamentală a țării dreptul egal la viață al mamei și a copilului înainte de naștere.

Irlandezii sunt chemați, de asemenea, să spună dacă autorizează Parlamentul să legifereze în acest domeniu.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews