ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de voluntari bulgari a arestat trei migranți și, legându-i cu mâinile la spate, i-a obligat să stea întinși pe jos, într-o pădure din sudul țării. Bulgarii erau înarmați și voiau cu orice preț să îi alunge din țara lor pe refugiați.

"Nu Bulgaria – întorceți-vă în Turcia”, strigă unul dintre bulgari la cei trei imigranți. Refugiații, despre care autoritățile au spus că sunt afgani, par îngroziți și nu li se opun bulgarilor, informează BBC.
 
Înregistrarea a fost făcută la Straja – o zonă muntoasă la granița cu Turcia, dar nu este clar când. Filmulețul a apărut și pe Facebook. Șeful Poliției de Frontieră bulgare, Antonio Anghelov, a avertizat că astfel de "arest cetățenesc” este ilegal.

Așa-numitele "miliții cetățenești” au început să se implice în criza refugiaților din Bulgaria la începutul anului, scrie b1.ro.

Dinko Valev, un vânzător de piese pentru autobuze, a devenit o celebritate în luna februarie, după ce a început să patruleze la granița cu Turcia pentru a "vâna” migranți. El a fost lăudat în toată țara după ce a oprit un grup de 12 bărbați sirieni, trei femei și un copil. Imagini filmate atunci cu telefonul mobil arată oamenii întinși pe jos, așteptând Poliția, în timp ce Valev îi insultă.