ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste o sută de refugiați, unii dintre ei în greva foamei, au protestat miercuri în fața ambasadei germane la Atena, cerând să ajungă cât mai repede în Germania în virtutea dreptului de reunificare familială, relatează agențiile DPA și EFE, scrie Agerpres.

Un grup de refugiați, în special sirieni, irakieni și afgani, au instalat cu o săptămână în urmă o tabără în piața Syntagma, o parte dintre ei intrând în greva foamei. Ei se plâng în special că autoritățile germane nu respectă termenul maxim de șase luni de la data acceptării solicitanților de azil dincolo de care s-au angajat să-i primească și pe membrii familiilor acestora, care atrag atenția și asupra faptului că trebuie să li se asigure transportul gratuit din Grecia până în Germania.

În protestul de miercuri, refugiații au pornit într-un marș dinspre respectiva piață către ambasada Germaniei, purtând pancarte pe care se putea citi: „Deutschland, Germania” sau „Mama Merkel, deschide ușa!”.

Printre protestatari s-au numărat și 14 refugiați din grupul celor intrați în greva foamei. „Vreau doar un bilet de avion pentru Germania”, spune Abdul, un refugiat sirian în vârstă de 17 ani care și-a pierdut părinții în război și dorește să ajungă la fratele său care s-a stabilit la Stuttgart. 

Presa greacă a scris anterior că Germania și Grecia s-ar fi înțeles în secret în luna mai să încetinească reunificarea familiilor migranților rămași pe teritoriul grec după închiderea rutei balcanice, relatări dezmințite de guvernele din ambele țări. Conform autorităților de le Berlin, în primele nouă luni ale anului în curs 1.912 solicitanți de azil au ajuns în Germania în baza dreptului de reunificare familială așa cum este definit de regulile Uniunii Europene.