Spiro Haddad este un refugiat sirian creștin care a decis să se întoarcă în țara sa, după ce a ajuns în Austria. Într-un interviu pentru un post de televiziune german din Siria, el povestește de ce a luat decizia de se întoarce în țara sa și de ce i-a fost teamă să mai rămână în Austria.

Haddad spune că a ajuns în 2016 în Austria după ce a dat  3 000 de euro contrabandiștilor care l-au ajutat să ajungă în Turcia și mai apoi în Austria. A vrut să rămână aici, dar s-a răzgândit rapid după ce a văzut câți refugiați s-au asociat unor grupări teroriste, precum Al-Nusra și ISIS, scrie voiceofeurope.com

Pentru că este creștin, încercând să-și apere credința, nu s-a simțit în siguranță în Austria. Pentru că ar fi trebuit să țină ascuns faptul că  este creștin, în caz contrar, spune el, viața îi era amenințată. Haddad povestește că jihadiștii ajunși în Europa încearcă să  transfome  bisericile în moschei, iar el, ca să supraviețuiască, ar fi trebuit să fie de acord cu ei.

Sirianul spune, de asemenea, că a încercat să avertizeze autoritățile austriece asupra acestei situații, dar nimeni nu l-a luat în serios. Din acel moment a decis că nu mai are de ce să stea în Austria și a ales să revină în Siria.

„Nu e bine că Europa deschide ușa tuturor. Grupările teroriste ISIS și Al-Nusra vor să distrugă totul. Dacă nu înțelegeți asta, sunt pesimist în ceea ce privește viitorul Europei”, a spus Haddad, în avertismentul către europeni.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews