ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spiro Haddad este un refugiat sirian creștin care a decis să se întoarcă în țara sa, după ce a ajuns în Austria. Într-un interviu pentru un post de televiziune german din Siria, el povestește de ce a luat decizia de se întoarce în țara sa și de ce i-a fost teamă să mai rămână în Austria.

Haddad spune că a ajuns în 2016 în Austria după ce a dat  3 000 de euro contrabandiștilor care l-au ajutat să ajungă în Turcia și mai apoi în Austria. A vrut să rămână aici, dar s-a răzgândit rapid după ce a văzut câți refugiați s-au asociat unor grupări teroriste, precum Al-Nusra și ISIS, scrie voiceofeurope.com

Pentru că este creștin, încercând să-și apere credința, nu s-a simțit în siguranță în Austria. Pentru că ar fi trebuit să țină ascuns faptul că  este creștin, în caz contrar, spune el, viața îi era amenințată. Haddad povestește că jihadiștii ajunși în Europa încearcă să  transfome  bisericile în moschei, iar el, ca să supraviețuiască, ar fi trebuit să fie de acord cu ei.

Sirianul spune, de asemenea, că a încercat să avertizeze autoritățile austriece asupra acestei situații, dar nimeni nu l-a luat în serios. Din acel moment a decis că nu mai are de ce să stea în Austria și a ales să revină în Siria.

„Nu e bine că Europa deschide ușa tuturor. Grupările teroriste ISIS și Al-Nusra vor să distrugă totul. Dacă nu înțelegeți asta, sunt pesimist în ceea ce privește viitorul Europei”, a spus Haddad, în avertismentul către europeni.