ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Austria este gata să desfășoare trupe și armament în Pasul Brenner, punct de frontieră cu Italia, dacă afluxul imigranților în Italia va continua să crească.

Austria intenționează să desfășoare trupe la frontiera cu Italia, dacă numarul migranților nu scade. Anunțul a fost făcut dre ministrul Apărării, Hans Peter Doskozil. În urma acestor declarații, ministerul italian de Externe l-a convocat pe ambasadorul austriac la Roma. 

750 de soldați și patru vehicule blindate sunt gata pentru o misiune în zona de graniță, la finele săptămânii, potrivit versiunii online a ziarului vienez Krone.

Austria are punct de verificare și control de-a lungul graniței cu Ungaria, dar oriunde altundeva aderă la sistemul de frontieră deschisă al UE.
 
Ministrul austriac a explicat că amplasarea militarilor în Pasul Brenner este „indispensabilă, dacă afluxul în Italia, prin Mediterana, nu scade”.
 
Traficanții de persoane au exploatat violența și haosul din Libia, iar cel mai scurt drum din Libia în Italia are circa 460 km. Roma a avertizat că scala migrației în prezent este nesustenabilă și ar putea să-și închidă porturile și să sechestreze navele de salavare ale agențiilor de ajutor umanitar.

În 2015, numărul refugiaților a depășit toate așteptările și majoritatea acestora a ajuns în Europa Centrală și de Vest prin Balcani, încercând să obțină azil politic în Germania. De atunci, controlul mai strict la granițe a redus numărul refugiaților care se îndreptau spre nordul continentului pornind din Grecia.

Majoritatea celor care au venit în Austria au venit prin Ungaria, cu trenul sau pe jos, fiind refugiați din Siria, Irak, Afganistan.

Acum însă Pasul Brenner este văzut ca un punct de imigrație important, pentru că anul acesta au ajuns în Italia 100.000 de imigranți. Asta înseamnă cam 20% din totalul celor au sosit în 2016, anunță Agenția ONU pentru Refugiați.