ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un sondaj efectuat de Comisia Europeană a arătat că majoritatea a persoanelor intervievate din Franța, Germania și Suedia, țări care au primit cu brațele deaschise valurile de refugiați, consideră că integrarea migranților a eșuat în țarile lor.

Oameni din toate cele 28 de state membre au fost întrebați: „În general, cât de mult a avut succes, sau nu, integrarea majorității imigranților care trăiesc în [țara dvs.]”..

În ansamblu, în statele care și-au deschis granițele în fața imigranților, 55% dintre cetățeni au declarat că integrarea nu a a fost una de succes, iar 39%  consideră că aceasta a fost un ssucces, potrivit studiului comandat de Comisia Europeană.

În Suedia, tabloul este cel mai sumbru, doar 24% dintre respondenți spunând că integrarea a mers bine, în timp ce 73% dintre suedezi cred că a mers prost.

În Germania, țara care a primit cei mai mulți migranți, doar 31% dintre oameni consideră că integrarea a mers bine, 63% considerând că a fost un fiasco. În Franța, este o situație similară, 64% dintre cei chestionați considerând că a fost un proces nereușit, iar 27% spun contrariul, scrie breitabart.com.

În Marea Britanie, imaginea a fost puțin mai pozitivă, 55 la sută dintre respondenți spunând că a avut succes, în comparație cu 36 la sută care nu consideră că a fost un succes.
În Italia, 63% dintre italieni au spus că integrarea migranților a fost un eșec și doar 27 erau de acord că a funcționat.

În Ungaria, țară cu un nivel scăzut de imigrație, respondenții au fost puțin mai optimiști decât germanii, guvernul de la Budapesta din urmă având o abordare mai fermă în privința deschiderii granițelor la frontieră, motiv pentru care s-a construit un zid la frontieră.

Sondajul a fost realizat de TNS Political & Social Network în cele 28 de state între 21 și 30 octombrie anul trecut și publicat în aprilie. Aproximativ 28.000 de persoane au fost chestionate.
 
Dezvăluirea atitudinilor negative față de succesul integrării în întreaga Europă are loc la scurt timp după un alt sondaj pan-european, care a constatat că 78% dintre europenii de pe întregul continent ar fi dorit un control mai strict al frontierelor.