ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul britanic de Interne, Theresa Mary May, se bucură de o popularitate mare în sânul Partidului Conservator și ar putea accede la postul de prim-ministru al Marii Britanii, transmite Sputnik France.

Theresa Mary May, care a devenit oficial candidat la funcția de președinte al partidului Conservator, prin urmare, și la funcția de prim-ministru al Regatului Unit, are toate șansele să devină o a doua Margaret Thatcher, scrie Sputniknews.fr.

Înainte de anunțarea oficială a candidaturii sale, Theresa Mary May era considerată nu doar favorită pentru votul intern al partidului său, dar și ca unul dintre principalii candidați la șefia executivului britanic.

Potrivit ultimelor sondaje efectuate de compania Yougov, 31% dintre colegii săi din partid s-ar pronunța în favoarea sa, în timp ce principalul său rival, fostul primar al Londrei, Boris Johnson, este cotat cu 24% de susținere din partea colegilor.

"Mesajul meu este foarte simplu. Sunt Theresa May și cred că sunt cea mai bună persoană pentru poziția de premier”, a afirmat cea care ar putea deveni viitoarea "Doamnă de Fier" a Marii Britanii.

De partea cealaltă, fostul primar al Londrei, Boris Johnson, care a condus campania pro Brexit, a anunțat că nu va candida pentru conducerea Partidului Conservator, dar nici pentru șefia Guvernului de la Londra.

O victorie după votul intern programat pentru 9 septembrie ar putea deveni un cadou frumos pentru Theresa Mary May, care va sărbători la 1 octombrie a 60-a aniversare.

Margaret Hilda Thatcher, cunoscută și sub numele de "Doamna de Fier",  lider al Partidului Conservator între anii 1975 și 1990, este singura femeie care a ocupat vreodată postul de prim ministru al Marii Britanii.