ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul de la Londra vrea să recurgă la o „armă secretă”, în persoana Reginei Elisabeta a-II-a", pentru a cimenta relațiile Marii Britanii cu aliatul său tradițional, America, după alegerea lui Donald Trump.

Regina Elisabeta a II-a îl va invita pe presedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, si pe sotia sa, Melania, sa faca o vizita de stat în Marea Britanie, în 2017, în scopul consolidarii relatiilor strânse dintre cele doua state, informeaza ziarul britanic „The Sunday Times”. 
 
Citând doi miniștri și un oficial apropiat de Downing Street, „The Sunday Times” relatează ca vor începe în curând discuții între oficiali britanici și echipa lui Trump, pentru a stabili o dată a vizitei în iunie sau iulie anul viitor. 

Conform ziarului britanic, guvernul de la Londra o consideră pe regina "arma secretă" pentru sudarea contactelor cu noul lider de la Casa Alba, urmând ca vizita liderului american în Regatul Unit să fie folosită pentru "garantarea unui acord de liber schimb post Brexit cu SUA și să contribuie la definirea poziției Americii asupra NATO, a situației din Siria și a altor chestiuni de politică externă".

Marea Britanie doreste să își intensifice „relația specială” cu Statele Unite, pe fondul pregatirilor facute de guvernul premierului Theresa May pentru iesirea tarii din Uniunea Europeana, un „divort” care va contura pozitia tarii în lume. Presedintele ales a invitat-o pe Theresa May sa viziteze SUA cât mai curând posibil, în prima convorbire telefonica pe care cei doi au avut-o dupa victoria lui Trump în alegeri, însa consilieri ai premierului britanic au precizat ca nu a fost stabilita înca o data pentru aceasta calatorie.