ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regina Elisabeta a II-a împlinește azi 90 de ani, iar prințul William, nepotul ei și viitor rege, i-a adus un omagiu suveranei.

Acesta a vorbit despre "puternica influență feminină" pe care regina a avut-o asupra lui după moartea mamei sale, prințesa Diana. În plus, William a ținut să dea asigurări că își ia în serios îndatoririle regale, respingând criticile celor care îi reproșează că trage chiulul.

În primul din seria de evenimente consacrate aniversării, regina, alături de ducele de Edinburgh, prințul consort, au văzut o expoziție a Poștei regale și s-au întâlnit cu angajați veterani. Și serviciul poștal al Marii Britanii este în sărbătoare, marcând o jumătate de mileniu de la înființare.

În ajun, prințul William i-a adus omagii ilustrei lui bunici. "Pentru că mi-am pierdut mama la o vârstă fragedă, a fost foarte important pentru mine să am pe cineva ca regina care să aibă grijă de mine și să-mi acorde atenție", a declarat acesta.

William avea 15 ani în 1997, când Lady Di a murit într-un accident de mașină la Paris.

"Cred că felul în care regina s-a achitat de îndatoririle sale, cum și-a servit țara, dăruirea pentru ceilalți… Toate acestea sunt foarte importante pentru mine și constituie o bună îndrumare pentru ceea ce înseamnă un bun monarh", spune prințul.

Activitatea Reginei Elisabeta a II-a, care este un monarh activ și susținător al îndatoririlor regale, de la cele oficiale statale la cele filantropice, a adus în centrul atenției afirmarea identității naționale și unitatea, continuitatea, dar și stabilitatea Marii Britanii. Regina Elisabeta a II-a este guvernatorul suprem al Bisericii Anglicane, conducătorul suprem al forțelor armate, fiind și sursa onorurilor, conferind medalii și ordine. Onorează în fiecare an până la 430 de angajamente și susține sute de organizații caritabile și programe cu scop educativ sau social.