ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va deveni luna viitoare deținătoarea unui record istoric.
 
Pe 9 septembrie, Suverana Marii Britanii va deveni monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria regatului britanic, doborând recordul stabilit de regina Victoria, stră-străbunica sa, informează BBC News.

Acum în vârstă de 89 de ani, regina Elisabeta a II-a a fost încoronată oficial pe 2 iunie 1953, în catedrala Westminster Abbey, ceremonia solemnă fiind condusă de Geoffrey Fisher, arhiepiscop de Canterbury.
 
Stră-străbunica sa, regina Victoria, a petrecut pe tronul britanic 63 de ani, 7 luni şi 2 zile, înainte de a muri, pe 22 ianuarie 1901, domnia sa fiind cunoscută sub numele de Era Victoriană.
 
"Este o slujbă pe viaţă", declara, la un moment dat, regina Elizabeth a II-a, despre care specialiştii spun că nu este de aşteptat să abdice, aşa cum au făcut-o recent unii monarhi europeni şi chiar un Papă.