ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regizorul american Oliver Stone a declarat, într-un interviu pentru ziarul spaniol El Mundo, că NATO este ”un instrument de intimidare” și l-a elogiat pe Vladimir Putin pentru intervenția militară din Siria.

Cineastul american, care actualmente lucrează la un film despre fostul consultant NSA Edward Snowden, aflat în exil în Rusia, precum și la un documentar despre războiul civil din Ucraina, a acordat un interviu pentru cotidianul spaniol El Mundo. Oliver Stone a calificat NATO drept  ” un instrument de intimidare” , iar despre relațiile dintre SUA și Uniunea Europeană, Stone a spus: ”Europa este subjugată și și-a sacrificat principiile în numele unei presupuse prosperități și securități”.
 
Potrivit regizorului american, cunoscut pentru atitudinea sa anti americană, subjugarea Europei este dovedită de cazul Snowden. ”Cazul Snowden, pentru mine, este o lume  cu susul în jos. Dacă asta s-ar fi întâmplat în anii 50 sau 60, probabil, Franța, sau orice altă țară europeană i-ar fi acordat azil (...) lui Snowden. Dar, acum, niciun stat nu îi poate înfrunta pe americani, temându-se de represalii”, a spus regizorul american.
 
Întrebat despre conflictul din Ucraina, Stone a răspuns că, în opinia, CIA este responsabilă de războiul din această țară, și a luat apărarea Rusiei: ”Punctul de vedere al Rusiei nu a fost luat în considerare. Iar destabilizarea Ucrainei poartă marca unor episoade precedente de schimbare a unor guverne, acțiuni sponsorizate de SUA(...).Din ce am înțeles, ceea ce a făcut Putin a fost să apere propriile interese geostrategice împotriva intruziunii politice ale SUA și Europei, dornice să își extindă influența spre est”. 
 
Oliver Stone, care-l cunoaște personal pe președintele Putin, spune că liderul rus a schimbat în ultimii 15 ani Rusia, care a devenit ”o contrapondere la dominația Statelor Unite”.
 
Cât despre decizia Rusiei de a interveni în Siria, și a bombarda pozițiile ISIS, regizorul american a precizat: ”Putin a făcut bine că a acționat pentru a sprijini armata siriană să se refacă și să-i permită să reziste în fața Statului Islamic”