ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regizorul Emir Kusturica a fost decorat cu Premiul Sfântului Stefan Lazarevici, despotul Serbiei, in cadrul unei ceremonii la Mînăstirea Ortodoxă Sârbă din Muntenegru.

Premierea a fost făcută de Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului, anunță agentia locală Beta. La eveniment au luat parte și numeroși credincioși din Muntenegru care au venit la mănăstirea Ostrog cu ocazia sărbătorii Sfântului
 Vasilije Ostroski.

Mitropolitul Amfilohie a spus că regizorul Emir Kusturica este premiat pentru modul în care a "îmbunătățit arta filmului ortodox" precum și pentru că prin arta sa contribuie la salvarea lumii.
 
Kusturica a mulțumit pentru această distincție, mărturisindu-și respectul pentru Biserică și pentru sfinți, în mod special în aceste vremuri în care Ortodoxia și cultura creștină trec prin momente dificile în Orientul Mijlociu și în alte locuri de pe planetă.