Relaxarea se întoarce: Italia și Spania revin treptat la viață. În Ungaria se va deschide aproape tot, inclusiv ștrandurile
Una dintre cele mai afectate țări de criza coronavirusului, revine la viață după două luni de caranină.Vor fi premise vizitele la rude, se redeschid magazine mici, fabrici și restaurantele, dar doar pentru livrări la domiciliu. Grecia iese și ea din carantină și oamenii vor putea merge chiar și la saloanele de înfrumusețare.
Ies din izolare și grecii, iar Spania și Germania continuă planul de relaxare. În continuare, în toate aceste state, relaxarea nu poate fi totală și trebuie respectate reguli stricte de igienă și distanțare socială. În Ungaria, vor fi deschise chiar și ștrandurile.
Relaxarea vine cu obligativitatea mășții de protecție în public și respectarea măsurilor de distanțare socială.
Europa intră de luni într-o nouă fază a relaxării măsurilor de carantină impuse de pandemie.
După aproape două luni de izolare totală, Italia, cel mai afectat stat european de epidemia de coronavirus, revine treptat la viață. Ies din izolare și grecii, iar Spania și Germania continuă planul de relaxare. În continuare, în toate aceste state, relaxarea nu poate fi totală și trebuie respectate reguli stricte de igienă și distanțare socială.
ITALIA
Italienii își petrec ultima zi în carantină. De luni, 4 mai, oamenii vor avea voie să circule între localitățile din aceeași regiune, în scop profesional, medical sau pentru vizitarea familiie. Se redeschid parcurile și grădinile, fabricile, magazinele mici, restaurantele și cafenele, dar doar pentru comenzi, mâncarea va putea fi consumată în continuare doar acasă și la birou. Pe 11 mai, se vor redeschide supermarket-urile, magazinele de îmbrăcăminte și încălțăminte. Iar de pe 1 iunie, saloanele de înfrumusețare, restaurantele și barurile. Școlie vor rămâne închise până în septembrie, iar în ce privește reluarea călătoriilor în scop turistic, deocamdată nu există niciun plan.
SPANIA
În Spania, copii și adulți pot ieși deja din casă pentru plimbări scurte. De luni, 4 mai, pot redeschide și diverse afaceri mici. De exemplu, frizeriile și alte domenii care lucrează pe bază de programare pot primi din nou clienți, dar un singur client poate fi în acelați timp în salon. Tot de luni, măștile devin obligatorii în transportul public. În Insule Baleare și Canare, se vor putea redeschide majoritatea magazinelor, muzeelor, hotelurilor, restuarantelor și barurilor, dar cu implementarea măsurilor de distanțare socială. În restul țării, aceste măsuri se vor aplica de pe 11 mai.
BELGIA
Luni începe relaxarea carantinei și în Belgia. Oamenii pot merge la medic și pentru probleme care nu sunt considerate urgente. Se redeschid magazinele de articole textile și cetățenii vor putea face sport în aer liber în grupuri de trei persoane. Masca este obligatorii pentru toți cei care au peste 12 ani. De săptămâna viitoare, toate magazinele îți pot relua activitatea, iar din 18 mai, elevii pot reveni la școală, dar într-o clasă nu pot fi mai mult de 10 elevi.
UNGARIA
Și peste graniță, în Ungaria, viața începe să revină la normal. De luni, va fi permis restaurantelor, hotelurilor și cafenelelor să-și deschidă grădinile și terasele. Pot fi deschise ștrandurile și muzeele în aer liber. Serviciile pot fi furnizate fără restricții, sunt premise antrenamentele și evenimentele sportive cu circuit închis pentru amatori și profesioniști. În Budapesta, cea mai afectată de epidemia de coronavirus vor fi menținute restricțiile de circulație. De asemenea, persoanelor în vârstă li se cere să rămâne deocadată la domiciliu și să îl părăsească doar pentru treburi urgente.
GERMANIA
În Germania, care a început relaxarea măsurilor de carantină pe 20 aprilie, de luni, 4 mai, în unele landuri, copii pot reveni la școală. Își pot relua activitatea saloanle de înfrumusețare, muzeele, lăcașurile de cult, grădinile zoologice care nu au făcut încă acest lucru. Și aici devine obligatorie purtatea măștii de protecție.
GRECIA
Grecia redeschide și ea de mâine magazinele mici și a saloanelor de înfrumusețare, urmând ca din 11 mai să își reaia activitatea magazinele mari, cu excepția mall-urilor care își pot relua activitatea la 1 iunie. Tot de pe 11 se pot reîntoarce treptat la școală și elevii. Și aici sunt obligatorii măștile în sapțiile publice și transportul în comun, iar angajații își pot începe ziua de lucru decalat pentru a nu supraaglomera transportul public. Deplasarea de poate face, în această primă fază, doar în interiorul aceleași regiuni.
CROAȚIA
Croația începe de luni, 4 mai, a doua fază a relaxării carantinei. Sistemul sanitar public și privat își poate relua activitatea normală, cu unele excepții. Saloanele de înfrumusețare și frizeriile se pot redeschide și ele, iar de lunea viitoare, se vor redeschide mall-urile, grădinițele și școlile, iar oamenii se pot aduna în grupuri mai mari de 10 persoane, desigur, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.
BULGARIA
BULGARIA
Premierul bulgar Boiko Borisov a anunțat duminică ridicarea interdicției privind deplasările în afara comunităților locale, odată cu începerea relaxării restricțiilor instituite pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.
Pe același subiect

Boris Johnson, în 2007: Este timpul să avem discuții de oameni maturi privind numărul optim de ființe omenești de pe această planetă

46 de rezidenți ai unui azil de bătrâni din Spania au murit după vaccinul anti covid. Autoritățile sanitare au oprit administrarea rapelului de la Pfizer

Italia: Zeci de profesori s-au îmbolnăvit după ce au fost vaccinați cu serul de la AstraZeneca. Unele școli riscă să se închidă din cauza lipsei cadrelor didactice

O Rezoluție europeană reiterează interzicerea vaccinării obligatorii, a pașapoartelor de vaccinare și a discriminării în funcție de statutul de vaccinare. APCE mai cere să se comunice publicului conținutul contractelor cu producătorii de vaccinuri

Alertă la Pentagon: Mii de militari ai Armatei SUA refuză vaccinul COVID-19. De ce se tem și ce va urma

Merkel confirmă agenda globaliștilor: Pandemia nu se va termina până când toată lumea nu va fi vaccinată. VIDEO
Recomandările noastre

ROMÂNIA pe o listă a Pașapoartelor de vaccinare. „O amenințare kafkiană la adresa libertății noastre și o vacă pentru industria birocrației. Comisioane, specialiști, servicii!” Grecia și Israelul, două destinații importante pentru creștini, în Top

Brâncuși batjocorit la infinit de Ministerul Culturii. Coloana lui Brâncuși doborâtă de Ziua lui pe două capre la Muzeul Țăranului Român într-o „expoziție” de 218.099,44 euro din cadrul programului RO-CULTURA: Mirrors of Brâncuși

Atacul la Brâncuși este un atac la adresa națiunii române, a frumosului și credinței. Este un atac al urâtului și necredinței. „Arta nu s-a dezvoltat decât în epocile mari religioase. Când sentimentul religios scade urmează o decadență.” INTERVIU

“PACEPA NU A FOST AGENT CIA”. Interviu cu istoricul CNSAS Liviu Țăranu: “La Ion Mihai Pacepa falsul din memorialistică depășește 70%”. „Omorârea” lui Pacepa, o afacere de PR?
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)