ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recentele atacuri lansate de fostul președinte american Bill Clinton la adresa Ungariei și Poloniei, acuzate că râvnesc la  o "dictatură autoritară" au primit replica oficialilor de la Budapesta. Ministrul ungar de Externe spune că afirmațiile lui Clinton sunt ofensatoare și inacceptabile.

Ungaria și Polonia au devenit săptămâna trecută ținta comentariilor critice ale fostului președinte Bill Clinton. Care a spus că "Polonia și Ungaria s-au trezit că democrația e o treabă prea complicată, iar acum vor lideri de tipul lui Putin". Mai mult, soțul candidatei la învestitura democrată pentru alegerile prezindențiale din SUA a afirmat că cele două țări est europene "nu ar fi fost libere acum, fără eforturile Americii". 

În replică, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto,  afirmat marți că "nimeni, nici măcar Bill Clinton, nu-și poate permite să jignească poporul ungar în acest fel", relatează AFP. Șeful diplomației de la Budapesta i-a reamintit lui Clinton că ungurii și-au ales guvernul în urma unor alegeri democrate, chiar dacă alegerea lor nu este pe placul fostului președinte american.