ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia va expulza 60 de diplomați americani și va închide consulatul SUA din Sankt Petersburg, luând astfel măsuri similare celor luate de Washington împotriva Moscovei în cazul otrăvirii fostului spion Serghei Skripal, a anunțat joi șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, potrivit AFP.

Măsurile luate de Moscova „includ expulzarea aceluiași număr de diplomați și retragerea acreditării Consulatului general al Statelor Unite la Sankt Petersburg”, în nord-vestul Rusiei, a precizat Lavrov într-o conferință de presă. 

Statele Unite au anunțat luni expulzarea a 60 de „spioni” ruși și închiderea Consulatului Rusiei din Seattle, în cadrul măsurilor de retorsiune adoptate după otrăvirea, la 4 martie, a fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia, la Salisbury, în Marea Britanie. 

La 14 martie, Londra a anunțat expulzarea a 23 de diplomați ruși de pe teritoriul său și o blocare a relațiilor bilaterale la cel mai înalt nivel.

Moscova a reacționat expulzând la rândul ei 23 de diplomați britanici și închizând filiala din Moscova a British Council, instrumentul promovării culturii britanice.

Urmând exemplul Marii Britanii, peste 25 de țări au anunțat expulzări, cărora Rusia a promis să le riposteze.