Arabia Saudită va lua măsuri corespunzătoarea dacă investigația va stabili că Iranul este responsabil pentru atacurile care au vizat rafinăriile de pe teritoriul regatului, a anunțat sâmbătă Adel al-Jubeir, ministrul de Externe saudit, potrivit agenției Reuters, citate de Mediafax.

„Regatul va lua măsuri potrivite pe baza rezultatelor investigației, pentru a asigura securitate și stabilitate. (...) Suntem convinși că atacurile nu au fost lansate din Yemen, ci din nord. Investigația va dovedi acest lucru”, a declarat ministrul de Externe saudit, Adel al-Jubeir.

Pe de altă parte, comandantul Gărzilor Revoluționare Iraniene a declarat sâmbătă că Iranul va aborda și va distruge orice agresor, chiar dacă amenințarea este una limitată, relatează agenția Reuters, citată de Mediafax. Declarația survine pe fondul acuzațiilor venite din partea Riyadului și Washingtonului, care atribuie Iranului atacurile la rafinăriile din Arabia Saudită, deși acestea fuseseră revendicate de rebelii yemeniți huthi. 

„Trebuie să fim atenți, o amenințare limitată nu va rămâne mereu limitată. Vom aborda orice agresor. Vom pedepsi și vom continua până la distrugerea completă a acestuia”, a declarat sâmbătă Hossein Salami, comandantul Gărzilor Revoluționare Iraniene.

Atacurile cu drone care au vizat în urmă cu o săptămână mai multe rafinării din Arabia Saudită au afectat aproximativ jumătate din producția de petrol saudită. Deși insurgenții huthi din Yemen au revendicat atacurile produse pe teritoriul Regatului Saudit, Administrația Donald Trump le-a atribuit însă Iranului, care neagă orice implicare și tratează subiectul ca pe o diversiune exploatată de propaganda SUA și a aliaților din regiune.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews