Un înalt oficial guvernamental ungar a acuzat luni că "susținători de stânga și liberali ai politicii de migrație au deturnat” instituțiile europene și le folosesc pentru a-și promova propria agendă, relatează MTI, conform Agerpres. 

Zoltan Kovacs, secretar de stat pentru relații și comunicații internaționale, a adăugat într-o întâlnire cu ziariștii unguri aflați la Bruxelles că guvernul de la Budapesta nu se așteaptă la niciun rezultat pozitiv al dezbaterii de miercuri din Parlamentul European cu privire la Ungaria, „evident o campanie politică din cadrul vânătorii de vrăjitoare împotriva Ungariei”.

„Nu există nimic, niciun eveniment nou care să justifice readucerea Ungariei pe agenda Parlamentului European”, a mai spus Kovacs, reiterând că guvernul ungar nu va fi reprezentat la Bruxelles la dezbaterea de miercuri.

Joi, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas, a anunțat că guvernul ungar nu va participa la dezbaterea privind situația statului de drept în Ungaria, ce se va desfășura pe 30 ianuarie în Parlamentul European.

Gulyas a făcut acest anunț la scurt timp după ce Comisia Europeană a trecut la a doua fază a procedurii de infringement inițiată împotriva Ungariei pentru legea de combatere a migrației ilegale, căreia guvernul lui Orban îi spune legea ″stop Soros″.

Comisia Europeană a trimis în iulie 2018 guvernului de la Budapesta o scrisoare de notificare prin care-l atenționează că respectiva lege contravine legislației UE, inclusiv din cauza dispozițiilor ce restrâng accesul migranților în zonele de tranzit de la graniță sau califică drept infracțiuni acțiunile de ajutorare a migranților.

Întrucât guvernul ungar nu a dat curs solicitărilor acestei notificări, Comisia Europeană îi va trimite o ″opinie motivată″⁣, al doilea pas al procedurii de infringement. Dacă Budapesta nu se conformează într-un termen de două luni, atunci Bruxelles-ul ar putea trimite dosarul Curții de Justiție a UE.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews