Firma de arhitectură Vincent Callebaut a lansat o propunere de restaurare a Catedralei Notre Dame din Paris care include amenajarea unei grădini de meditație și o fermă pe acoperișul catedralei, "la adăpostul unui dom impresionant realizat din sticlă”, anunță archdaily.com, informează Mediafax.
Potrivit sursei citate, proiectul se dorește "simbolul unei orientări a societății spre un viitor bazat pe ecologie și perspective morale în relația dintre om și natură”.
 
Proiectul Palingenesis, cu un nume provenit din cuvântul grecesc folosit pentru "renaștere” și "regenerare”, propune o linie continuă între acoperiș și spira catedralei. Propunerea arhitecților păstrează înălțimea originală a acoperișului, la 10 metri și ține seama de structura de rezistență a clădirii.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.