ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicii din nordul Californiei spun că în perioada pandemiei au văzut mai multe decese din cauza sinuciderilor decât din cauza coronavirusului, relatează Daily Mail

„Cifrele sunt fără precedent”, a declarat dr. Michael deBoisblanc de la John Muir Medical Center din Walnut Creek, California, pentru ABC 7 News.
 
El a spus că a văzut în ultimele patru săptămâni un număr de sinucideri cât într-un an. Boisblanc sustine că este timpul ca oficialii din California să încheie restricțiile și să lase oamenii să se întoarcă în comunitățile lor.
 
Kacey Hansen, asistentă la John Muir Medical Center de mai bine de 30 de ani, spune că este îngrijorată nu numai de tentativele de sinucidere care au crescut alatrmant, ci și de capacitatea spitalului de a salva cât mai mulți pacienți. „Ce am văzut acum, nu am mai văzut niciodată", a spus Hansen. 
Sinuciderea a devenit o problemă tot mai alarmantă în toată țara, în condițiile în care pandemia de coronavirus a dus la închiderea țării și izolarea oamenilor în case, factori care au determinat creșterea șomajului și a stresului”.

Până la finele lunii martie, mai multe persoane au murit într-un singur district din Tennessee în urma sinuciderilor decât au murit în întregul stat din cauza covid-19, notează Daily Mail.

„Cred că oamenii s-au deconectat de la rețelele normale de susținere pe care le aveau, bisericile și școlile și cercurile de lectură, ”, explică un expert de la un centru de consiliere. „Iar toate astea, combinate cu închiderea unor servicii de consiliere, a reprezentat pentru oameni o undă de șoc. Au încercat să reziste, dar pe măsură ce izolarea a crescut, oamenii au realizat că nu este un sprint, ci un maraton”, a adăugat expertul.
 
Comparativ cu alte evenimente traumatizante din trecutul Americii, cum ar fi momentul 11 septembrie sau dezastrele naturale, pandemia are un impact mult mai larg în toată țara, generând sentimente uiașe de incertitudine, ceea ce a dus la creșterea anxietății, consideră specialiștii.
 
Președintele Donald Trump avertiza încă de la izbucnirea pandemiei că o izolare prelungită ar putea „distruge” țara, evocând posibilitatea a „mii de sinucideri”. „Putem pierde un anumit număr de persoane din cauza gripei. Dar riscăm să pierdem mai multe persoane aruncând țara într-o recesiune gravă sau într-o depresiune”, a spus liderul american, care a evocat posibilitatea a ''mii de sinucideri''.