ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Resturi dintr-o rachetă rusească lansată sâmbătă asupra Ucrainei au fost descoperite pe teritoriul Republicii Moldova, la 20 km de granița cu țara noastră, informează RomâniaTV.

„Urmare a bombardamentelor masive ale Rusiei asupra Ucrainei, o patrulă a poliției de frontieră a descoperit, în această după-amiază, în zona sectorului de frontieră Larga (raionul Briceni), resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei”, a anunțat Ministerul moldovean de Interne, într-un comunicat.
 
Este al treilea proiectil care cade în Republica Moldova de la începutul războiului din Ucraina, după ce în luna octombrie un proiectil similar a căzut pe teritoriul Republicii Moldova. Nu au fost victime, însă mai multe case au fost avariate. Ca răspuns la incident, autoritățile de la Chișinău au declarat persona non grata un diplomat al Ambasadei Rusiei în Republica Moldova.

De asemenea, în decembrie, un proiectil a căzut la 25 de kilometri de granița cu România. Atunci, oficialii de la Chișinău spuneau că e o consecință a războiului pornit de Rusia și o acuzau pe aceasta că pune în pericol securitatea țării.
 
FOTO:
 
Imagine
 
Imagine