Marine Le Pen, candidata Frontului Național la alegerile prezidențiale din Franța, favorită la intrarea în turul 2, a susținut o conferință de presă pe tema atacului terorist de joi seara de la Paris, cerând măsuri radicale în domeniul combaterii terorismului.

Le Pen a afirmat că situația este „oribilă”si „foarte gravă”, iar francezii trebuie să rămână uniți și determinați, să lupte cu amenințarea teroristă. În opinia candidatei, viitorul președinte trebuie să protejeze națiunea. "Gata cu autosuficiența și fatalismul. Trebuie să terminăm cu asta", a declarat Le Pen, care a solicitat restaurarea granițelor naționale și a acuzat guvernele ultimilor 10 ani că au avut "numai eșecuri„, transmite Agerpres.

„Trebuie reinventată poliția și refăcută din temelii. Trebuie angajați oameni. Trebuie să ne păzim granițele noastre și să arătăm și ospitalitatea franceză celor care ne respectă și nu vin la noi să omoare oameni și să împrăștie teamă", a mai declarat Marine Le Pen.

Candidata Frontului Național a mai afirmat că „ideologia islamistă nu este franceză”, iar "predicatorii și cei care împrăștie ura trebuie expulzați de urgență", alături de toți cei care sunt monitorizați de serviciilor secrete.

De asemenea, Le Pen este de părere că Franța ar trebui să-și limiteze legăturile diplomatice și economice cu țările care ar susține fundamentalismul islamic, printre care Arabia Saudită și Qatar.

Un polițist a fost ucis și alți doi răniți, joi seară, pe Champs Elysees, la Paris, de un atacator înarmat, care a fost la rândul său împușcat mortal de forțele de securitate. Incidentul are loc la trei zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța.