ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comandantul forței de elită Quds a Gardienilor Revoluției din Iran, Qassem Soleimani, Qassem Soleimani, l-a avertizat joi pe președintele american Donald Trump să nu inițieze o acțiune militară contra Iranului, afirmând că dacă Washingtonul va începe un război, Teheranul este cel care îl va încheia, relatează agenția de presă Tasnim, citată de Reuters, potrivit agerpres.

„Ca militar, este datoria mea să răspund amenințărilor lui Trump. Dacă el vrea să folosească limbajul amenințărilor, ar trebui să vorbească cu mine, nu cu președintele (Hassan Rouhani). Trump ar trebui să știe că suntem o țară de martiri și că îl așteptăm. Suntem aproape, unde nici nu își poate imagina. Suntem pregătiți”, a spus Qassem Soleimani într-un discurs rostit în orașul Hamedan, din centrul Iranului.”Știi că acest război va distruge tot ceea ce deții. Vei porni acest război, dar cei care îl vor încheia suntem noi. De aceea, trebuie să fii prudent atunci când insulți poporul iranian și pe președintele Republicii. Cunoști puterea noastră în regiune și capacitățile noastre în războiul asimetric”, a adăugat Soliemani în mesajul adresat liderului american.

Președintele american Donald Trump a avertizat duminică Iranul să „nu mai amenințe niciodată SUA”, în caz contrar Teheranul riscând să suporte consecințe precum „cele pe care puțini le-au cunoscut de-a lungul istoriei”. Mesajul lui Trump a fost lansat pe Twitter și i-a fost adresat președintelui iranian Hassan Rouhani.