Comandantul forței de elită Quds a Gardienilor Revoluției din Iran, Qassem Soleimani, Qassem Soleimani, l-a avertizat joi pe președintele american Donald Trump să nu inițieze o acțiune militară contra Iranului, afirmând că dacă Washingtonul va începe un război, Teheranul este cel care îl va încheia, relatează agenția de presă Tasnim, citată de Reuters, potrivit agerpres.

„Ca militar, este datoria mea să răspund amenințărilor lui Trump. Dacă el vrea să folosească limbajul amenințărilor, ar trebui să vorbească cu mine, nu cu președintele (Hassan Rouhani). Trump ar trebui să știe că suntem o țară de martiri și că îl așteptăm. Suntem aproape, unde nici nu își poate imagina. Suntem pregătiți”, a spus Qassem Soleimani într-un discurs rostit în orașul Hamedan, din centrul Iranului.”Știi că acest război va distruge tot ceea ce deții. Vei porni acest război, dar cei care îl vor încheia suntem noi. De aceea, trebuie să fii prudent atunci când insulți poporul iranian și pe președintele Republicii. Cunoști puterea noastră în regiune și capacitățile noastre în războiul asimetric”, a adăugat Soliemani în mesajul adresat liderului american.

Președintele american Donald Trump a avertizat duminică Iranul să „nu mai amenințe niciodată SUA”, în caz contrar Teheranul riscând să suporte consecințe precum „cele pe care puțini le-au cunoscut de-a lungul istoriei”. Mesajul lui Trump a fost lansat pe Twitter și i-a fost adresat președintelui iranian Hassan Rouhani. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews