ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Casa Albă a anunțat că „un mic grup de menținere a păcii” format din 200 de militari americani va rămâne în Siria după retragerea Statelor Unite din acestă țară, informează site-ul postului ABC News.

În luna decembrie, președintele SUA, Donald Trump, a decis retragerea în totalitate trupelor americane din Siria, motivând că organizația teroristă Stat Islamic a fost înfrântă. 

Anunțul de joi seară privind „grupul de menținere a păcii" indică faptul că președintele Trump a fost  presat de apropiați și consilieri să-și revizuiască decizia.

„Un mic grup de menținere a păcii de aproximativ 200 (de militari) va rămâne în Siria pentru o perioadă de timp", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Decizia a fost anunțată după ce Trump a discutat telefonic cu omologul său turc, Tayyip Erdogan. Potrivit Casei Albe, cei doi lideri au convenit să „continue acțiunile de coordonare în ceea ce privește crearea unei potențiale zone sigure" în Siria.

Menținerea unui grup de trupe americane ar putea convinge aliații europeni ai SUA să trimită sute de militari care să ajute la crearea și protejarea unei potențiale zone sigure în nord-estul Siriei.