ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


48 de reprezentanți ai statelor musulmane, inclusiv 16 lideri de stat sau de guvern,  s-au reunit la Istanbul, în cadrul reuniunii Organizației Cooperării Islamice, pentru a adopta o poziție comună după anunțul lui Trump privind recunașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat cu acest prilej că Israelul este „un stat al ocupației și al terorii” și le-a cerut puterilor lumii să recunoască Ierusalimul drept capitala statului palestinian, relatează Anadolu.

Erdogan, care a criticat dur decizia președintelui american Donald Trump privind recunoașterea Ierusalimului drept capitala Israelului, a invitat la Istanbul 48 de reprezentanți ai statelor musulmane, inclusiv 16 lideri de stat sau de guvern, pentru a adopta o poziție comună în această problemă. Liderul Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, este prezent la discuții.

„Israelul este un stat al ocupației. În același timp, Israelul este un stat al terorii. Invit țările care apreciază dreptul internațional și corectitudinea să recunoască Ierusalimul drept capitala ocupată a Palestinei. Țările musulmane nu vor renunța niciodată la această cerere. Ne-am adunat astăzi aici pentru a evalua abuzul în privința Ierusalimului. Orice persoană care merge pe străzile acestui oraș sfânt va înțelege că se află sub ocupație. Pacea globală și regională nu pot fi obținute până când problema palestiniană va fi rezolvată în mod corect”, a spus Recep Erdogan.

Președintele Turciei susține că decizia Statelor Unite în privința Ierusalimului este „o lovitură grea asupra umanității", iar rezoluțiile ONU asigură că nicio națiune nu poate stabili o misiune diplomatică la Ierusalim.