Serbia și Kosovo au acceptat luni, la Berlin, să reia negocierile destinate soluționării conflictului într-o întâlnire prevăzută să aibă loc la Paris la începutul lunii iulie sub egida franco-germană, transmite AFP potrivit Agerpres.
 
Un comunicat al executivului german dat publicității luni seara a informat despre această decizie la care s-a ajuns în urma reuniunii regionael găzduite de Berlin la inițiativa cancelarului german Angela Merkel și a președintelui francez Emmanuel Macron. 

Conform sursei citate de dpa, cele două părți au fost de acord să continue eforturile de implementare a acordurilor și s-au angajat să joace un rol constructiv în negocierile mediate de șefa diplomației europene Federica Mogherini. Dialogul Belgrad-Priștina, facilitat de UE, nu s-a mai realizat de anul trecut, după ce Serbia a blocat admiterea Kosovo în Interpol, iar Kosovo a răspuns prin creșterea cu 100% a taxelor vamale impuse produselor provenind din Serbia. 

La reuniunea din capitala Germaniei au participat șefi de stat și de guvern din Bosnia-Herțegovina, Croația, Kosovo, Muntenegru, Serbia și Slovenia. 

Potrivit unor surse de la Palatul Elysée, Franța dorește să își sporească influența în regiunea Balcanilor de Vest. Președintele Emmanuel Macron intenționează, de altfel, să efectueze o vizită la Belgrad în cursul acestui an. Vizita prevăzută pentru decembrie 2018 a fost anulată din cauza crizei provocate de vestele galbene".

 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.