ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile saudite au găsit o modalitate de a cădea la pace cu nomenclaturiștii arestați - prinți și foști miniștri, acuzați de corupție. Potrivit agenției Reuters, oficialii au realizat înțelegeri cu o parte din cei arestați, cerându-le să-și doneze averile statului, în schimbul libertății.

Acordurile vizează în mod separat proprietățile și banii, a declarat o sursă apropiată Riadului.

Unuia dintre oamenii de afaceri arestați i s-au retras zeci de milioane din conturi, înainte de a i se  semna acordul de eliberare. Într-un alt caz, un fost ministru a acceptat să cedeze acțiuni în valoare de 4 miliarde de riyali (moneda saudită) pentru a ieși de după gratii.  

La începutul acestei săptămâni, guvernul saudit a trecut de la înghețarea conturilor celor acuzați de corupție la emiterea unor instrucțiuni cu privire la expropierea bunurilor neimpozabile, a declarat o altă sursă cunoscătoare a situației.

Oficial, guvernul de la Riad nu a făcut niciun comentariu cu privire la noua situație din lupta cu corupția.

Zeci de prinți, foști miniștri și oameni de afaceri din Arabia Sausită au fost arestați luna aceasta, la ordinului prințului moștenitor Mohammed bin Salman.