ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un submarin rusesc echipat cu rachete de croazieră a ajuns marți în Siria, în estul Mediteranei, conform agenției Interfax, citată de Reuters.

Submarinul "Rostov pe Don", din proiectul 636.3 Varșavianka de submarine supranumite "găuri negre în ocean", deoarece sunt aproape nedetectabile, a intrat în partea de est a Mediteranei și se află nu departe de coasta Siriei, relatează marți agenția de presă Interfax, citând o sursă apropiată de dosar.
 
Acest submarin se va afla însă și în apropierea unei alte zone strategice, Armenia.

În arsenalul acestui submarin intră rachete de croazieră de tipul 'Kalibr PL', similare celor lansate de nave de război rusești din Marea Caspică asupra unor poziții ale Daesh.

Nu există informații oficiale cu privire la locul exact în care se află submarinul 'Rostov pe Don' acest moment.

După o serie de teste în cadrul Flotei Nordului vizând armamentul de la bord, acest submarin diesel-electric urma să fie încorporat în Flota Rusiei din Marea Neagră.