Așa zișii "rebeli moderați" din Siria, sprijiniți până acum de administrația Obama, nu vor mai primi suport militar din partea noii administrații americane, după victoria lui Donald Trump, dezvăluie Reuters.

Se anunță zile negre pentru așa zișii rebeli moderați care luptă de 5 ani în Siria, pentru dărâmarea regimului Bashar al Assad. Agtenția Reuters scrie că, în urma victoriei republicanului Donald Trump în SUA, membrii opoziției armate din Siria s-au întâlnit cu funcționari americani pentru a descuta perspectivele și dacă vor mai primi armament, în condițiile în care la Casa Albă se va instala, din ianuarie, Donald Trump.
 
Conform surselor consultate de Reuters, există premise ca ajutorul militar al SUA către combatanții anti Assad să se deruleze până la finele acestui an. Dar, din momentul în care Trump va fi învestit, oficial, la Casa Albă, pe 20 ianuarie 2017, aceste livrări se vor încheia.
 
Un reprezentant al rebelilor a admis, de asemenea, că până acum nu au existat contacte cu Washington-ul după victoria lui Trump. Acesta a mai afirmat că, dacă SUA îi vor abandona pe rebeli, viitorul militar al celor care luptă pentru a-l alunga de la putere pe Assad va depinde de sprijinul unor state din regiune, ca Arabia Saudită, Qatar și Turcia.

Însuși Trump a indicat, după victoria de la începutul lunii, afirma că ar putea să îi abandoneze pe rebelii anti Assad și să se concentreze pe lupta împotriva ISIS, care controlează  teritorii vaste din estul și centrul Siriei. Mai mult, Trump a lăsat să se înțeleagă că ar putea coloabora cu Rusia, aliatul lui Assad, pentru a zdrobi organizația teroristă Statul Islamic.
Într-un interviu acordat recent, președintele sirian Bashar Al-Assad aprecia că Donald Trump ar putea fi "un aliat natural" dacă va decide să lupte împotriva teroriștilro, notează Reuters. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews